måndag 24 augusti 2015

Mammas Vinbärskaka


Vinbärstider!

Det är dax att plocka av vinbären innan de rasar av grenarna. Jag tycker det är svårt att hitta på något gott att göra av dem. Först gör jag gelé, sen blir det vinbärsdryck som jag dricker varm när man känner att en förkylningen är på väg. Men sen då, vad ska man hitta på med resten? Jo, man bakar mammas busenkla vinbärskaka.

Ingredienser
3 ägg
3 dl socker
3 dl vetemjöl
200 gram smör
2 dl röda vinbär eller annat bär du gillar (hallon kan bli lite blöt)


Gör så här 
Vispa socker & ägg
Rör ned mjöl & margarin i smeten
Häll smeten i en bakplåtapappers klädd långpanna
Strö över bären
Grädda i 200 grader i ca 15-20 minuter.

Ett bra sätt att börja en måndag på :)

Må så gott
Ingela 

1 kommentar:

  1. God kaka utan bakpulver. Jag har bakat den med blåbär. Röda vinbär är också gott. B.J

    SvaraRadera