Mysfrukost!
Hemma hos oss försöker vi alltid hinna med att sitta länge vid frukostbordet när det är helg. Vi turas om att göra det lite extra mysigt, dukar med finporslin och tänder ljus. Ett tips är att överraska dig själv och din familj med att duka ett vackert frukostbord där ni inte brukar sitta i vanliga fall. Prova olika ställen hemma genom att ställa dit ett tillfälligt bord och känn efter hur det känns att sitta där. Själv blev jag sittande en hel eftermiddag i hallen när jag skulle ta dagens frukost bild....
Innehållet i frukosten är också viktig för att skapa myskänslan. Att göra sin egen jos behöver inte vara så krångligt, dela en apelsin & pressa den för hand, direkt i glaset & lägg i några isbitar.
Rostad Müsli är superenkel att göra:
- Blanda ihop 15 dl torra ingredienser så som ex Havregryn, rågflingor, kokos, valnätter, hasselnötter, mandel, linfrön, pumpakärnor eller vad du vill ha i din Müsli.
- Lägg blandningen i en långpanna och häll över 2 dl vatten och 1 dl olja + 4 msk flytande honung & en gnutta salt.
- Blanda müslin och rosta blandningen i ugnen, ca.25 min i 200 grader, rör lite då & då.
När blandningen kallnat blandar du i russin, frystorkade jordgubbar, mullbär eller hallon. Förvara müslin i tätslutande burk. Det blir så mycket att det är läge att dela med sig till en vän :)
Saltå Kvarn har mycket bra produkter för att göra sin egen ekologiska Müsli. http://www.saltakvarn.se
En sak missade jag på mitt frukostbord, en ska som borde vara självklar för en florist :) Kan ni gissa vad jag glömde?
Jag önskar dig en skön helg med två långa frukostar!
kramIngela
Jag tro att du skulle ha med en blomma.:-) Ha det gott. Vi äter alltid rostat bröd varje lörd. o sönd. Med egen kokad krusbärsmarmelad. B.J
SvaraRaderaDen här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera