Go Lördag!
Idag plockar jag av de sista hallonen för den här säsongen. Vår hallonhäck har hamnat i skuggan av andra träd så till nästa sommar måste vi gallra ur i trädgården så bären får mer sol = mer smak på bären.
De hallonen som är extra stora och fina lägger jag på en bricka och så
de blir styckfrysta, sen förvarar jag dem i återslutande plastpåsar. De är fint
att ta fram dem i vinter till tårtgarnering. Ett annat roligt sätt att frysa
dem är att lägga några bär i en isbitsform för isbitar eller att frysa dem i en
traditionell isbitsform. Bra att ha färdigt i frysen till hallondrinken.
Min goa Hallon Smoothie;
1/2 lite naturell yoghurt
1 st banan
1 dl hallon
1 tsk kanel
ett par droppar flytande honung
Mixa och servera i högt glas med ett sugrör som mellanmål.
Tack för tipset om kanel i morgonsmoothien :-) Men honungen hoppar jag.
SvaraRadera