Härliga tider, strålande tider!
Nu när vi inte längre har några egna höns är jag väldigt noga med vilka ägg jag köper. Börjar sifferkoden på ägget med en 0.a så är det ok. Den betyder att ägget är värpt av en höna som äter ekologiskt och kan gå ut i fall hon vill. Här kan du läsa mer om äggmarkeringen. Dem bästa äggen köper jag direkt av grannbonden, då jag kan se att hönsen har det riktigt bra. Håll utkik utmed vägarna när du är ute och åker och ta dig tid att stanna till, det kan löna sig.
Nu är morötterna klara för skörd, det betyder att vi bakar
D.s Morotskaka som är så gudagod. Jag brukar baka den i en halv långpanna så den blir så där underbart hög så den måste ätas på assiett med sked.
Ingredienser
4 ägg
4 dl socker
2 tsk bikarbonat
4 dl mjöl
2 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2 dl matolja
6 dl rivna morötter
Garnering
200 gr Phiadelfiaost
60 gr smält smör
3,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
Gör så här
Vispa ägg & socker pösigt
Rör ned övriga ingredienser
Grädda i mitten av ugnen i 150 gr ca. 50 min
När kakan har kallnat
Breds Phiadelfia blandningen ut över kakan
Garnera med lite rivna
morötter eller ringblommorMå så gott
Ingela
Idas favorit- kaka.
SvaraRaderaja, det är en av hennes favvisar :)
SvaraRadera