Vinter odla smörgåsgrönt
Nu när julen är bortplockad så känns det lite tomt på fönsterbrädorna. Men i väntan på våren och den kommande odlingssäsongen passar jag på att odla lite smörgåsgrönt här hemma. Både för jag älskar att se när det växer och att man blir glad av den fräscha gröna färgen men också för att jag vill äta närodlad mat.När vi var på besök i Finland för 30 år sedan såg jag att dem sålde stora tråg med ärtskott på marknaden mitt i vintern, så häftigt och enkelt. Eftersom jag gillar enkelhet och att gör saker själv så blev det så att under vinterhalvåret har vi olika bytter med div bladgrönsaker som vi skördar vartefter vi behöver och de växer.
För min del gillar jag ärtskotten bäst, men även spenat, sallad, ruccola, mangol, solrosskott funkar bra.
Den här vintern har vi inte kärle i marken ännu så jag funderar på att gräva upp lite nässlor, maskrosor, persilja mm som jag tänkte plantera här inne för att sedan skörda när dem kommit upp en bit.
Gott gott & nyttigt!
//Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar