Bästa tiden är nu!
Att odla primörer är inte svårt och man måste inte ha tillgång till en trädgård eller en balkong. Dem är så busenkla att odla hemma på fönsterbrädan. Här har jag köpt ett paket ekologiska gula ärtor som var tänkt att koka till en vegetarisk ärtsoppa, men så hamnade dem i svärmors gamla limpform istället tillsammmans med lite jord. Första tiden täckte jag formen med lite plast för att bibehålla fukten, men nu klara sig skotten utmärkt efter ett par veckor med bara lite vatten om dagen.
Det läckra krispiga vårgröna ärtskotten pryder fönsterbrädan i köket och är väldigt bra att ha dem nära vartefter de skördas. Dem passar utmärkt till att garnera soppan och ha i salladen eller i middagen.
Jag brukar prova att odla lite olika bönor och frön som jag har i skafferiet. Solrosfrön är en gammal favorit här hemma, som är lätt att odla och få fram skott av. Till eftermiddags teet brukar jag toppa en knäckebrödsskiva med rivna morötter och lite vårprimörs- skott, smakar väldigt gott och gör gott, mer närodlat än så här kan jag inte få :D
Må så gott!
Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar