Julens goda!
Det är mycket man vill hinna med att baka så här i juletider, en av mina favoriter är Leilas goda saffransskorpor. De är inte bara fantastiskt goda utan jätte lätta att baka. Gå in på Leilas goda saffransskorpor så hittar du receptet där.
Något annat jag bakar varje jul är den mjuka pepparkakan som jag har bakat i över 30 år nu. Den fungerar perfekt på glöggbjudningar med en klick änglamat till. Änglamat är en etterätt från förr, men som är lite på väg tillbaka. Man blandar vispgrädde, lingonsylt och lite vaniljsocker sen får gästerna själva välja om de vill äta kakan med eller utan änglamat.
Ingelas Mjuk Pepparkaka
Jag har fyra pepparkaksformar som precis får plats i ugnen så det tar lika lång tid att baka fyra stycken som en, bra va?
Ingredienser (4 st)
8 dl socker
4 tsk ingefära
4 tsk stött kardemumma
2 tsk mald kryddnejlika
4 tsk kanel
12 dl vetemjöl
4 tsk bikarbonat
200 gr smör
6 dl filmjölk
1 dl lingonsylt
Gör så här
Vispa ägg & socker pösigt
Tillsätt filen, kryddorna blandade med mjölet & bikarbonatet.
Rör till sist ned det smälta smöret & lingonsylten.
Häll smeten i smord & bröad form x 4 st & grädda i 175 grader i ca. 40 minuter.
Kram
Ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar