tisdag 25 oktober 2016

Het Tomatsås


Het Tomatsås
Nu står tomatsåsen & puttrar på spisen, den heta såsen är utmärkt att ha i frysen och passar till mycket. Supér att bred ut på pizzorna, lägga i köttgrytorna för att få lite extra sting i dem och så förstås till alla goda pastarätter.

Som vanligt använder jag mig av det jag har att tillgå, i år har jag odlat lök, chili, basilika och en massa tomater så årets tomatsås får bestå av dessa ingredienser. 


Först steker jag löken i olivolja och sedan tillsätts vatten och låter tomater och chili puttra sig mjuka. Till sist får basilikan och örter göra tomaterna sällskap. Smaka av och krydda mer om du vill ha lite mer hetta i såsen. Mixa såsen slät och låt den svalna, förpacka den i små platsburkar och frys in och du kan äta egna tomater hela vintern. Kan det bli mer eko :D


Ta hand om dig,

Ingela 



    







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar