Gör egen Senap
Idag är det dags att röra ihop julsenapen, den är så personlig att inte ens jag själv vet vad det är för ingredienser i den. Jo, vad som är i den vet jag, men inte hur mycket av allt eftersom jag som vanligt gör lite på en höft. Det bästa med att göra sin egen senap är att den alltid blir bra hur man än gör och den är suveränt god till julskinkan. Här kommer ett recept förslag, prova dig fram eller gör bara som det står i receptet, det blir bra hur du än väljer att göra.Ingelas Julsenap
1 dl olja, naturell
Lite gurkmejram för den gula fina färgen.
Mixas ihop tills du får den konsistensen som du önskar, provsmaka och är den för stark är den bra. Den blir svagare när den fått vila ett tag, så smaka gärna av den igen efter några dagar.
Det är en mycket uppskattad present, folk tror i allmänhet att det är svårt att tillverka senap, så låt dem tro det och briljera med din senaps.
Lycka till med senapen
/ingela
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar